вторник, 23 февруари 2016 г.

Как правилно се вари какао?

Истинско какао може бързо да се свари сутрин на закуска, а вечерта да се преврърне във вкусен десерт. Но не всички знаят, как правилно се вари какао.Нищо сложно няма и правилно прготовено какао може да стане любимо за цялото семейство.

1.Избира се съда(тенджера),който подхожда за преваряване на прясно мляко. На дъното се насипва необходимо количество какао-на прах.Обикновенно за една чаша какао са необходими две или три супени лъжици прахообразно вещество.Добавя се и захар и се разбърква добре с лъжица.

2.Загрява се прясно мляко,и се добавя към  какаото в тенджерата в такова количество, че млякото само да покрива прахообразното какао. Премесва се,да не остават бучки.Разбива се,докато се разтвори какаото,добавя се останалото мляко и се бърка с лъжица.

         

 

3.Готовата смес от какао и прясно мляко се загрява до кипене и периодично се бърка.Желателно е около 10 минути да продължи варенето за да се сгъсти.

Съвет! В чашата с вече налятото какао може да се добави ванилия.Ако се сервира със сметана,чашата трябва да се налива до половината,добавя се сметана и се посипва с пудра захар или собствена аранжировка.





Няма коментари:

Публикуване на коментар