Моркови и картофи. На корнеплодните студа и влажността оказват отрицателно влияние.Те започват да гният,да прорастват и да губят вкуса си.Съхраняват се най добре в тъмно и прохладно място.
Лук. Поставяйки го в хладилника ще изгние и ще се покрие с плесен-защото е прекалено влажно,а подходящи условия за него са тъмни и проветриви помещения.Светлината променя вкуса на лука.Най важното!-картофа и лука не се съхраняват един до друг.Картофа създава около себе си влажна атмосвета а тя е пагубна за лука.
Чесън. Студеното много зле влияе на чесъна.Той се съхранява най добре в проветриви помещения при стайна температура.
Червен домат.Той е топлолюбив.При температури близки до нулата домата губи аромата си,заприличва на варен картоф.Съхранява се при температура малко по ниска от стайната–17 градуса.По изключение може да се съхранява в помещения със свободен достъп на въздух.
Син домат.Роднина на червения домат,също е топлолюбив и му е противопоказано да се съхранява в хладилника.На студено бързо повяхва и се покрива с петна.
Екзотични плодове. Тропическите плодове се съхраняват при стайна температура завити в хартия.В хладилника започват да гният и отделят вредни за другите продукти газове.
Банани.В хладилника бананите потъмняват.Важното е,че този процес не засяга вътрешността на плода а само кората.
Ябълки и круши.Съхраняват се в открито помещение,но не много прохладно.Студеното в хладилника разваля ябълките и крушите.
Авокадо. Съхранява се в хладилника само след като се нареже,
целите плодовете почерняват.
Пчелен Мед.В хладилника губи целебните си качества и дори вкусовите.Съхранява се при стайна температура.
Шоколад.В хладилника той побелява,това е първи признак за плесен.Същото се отнася и за шоколадовите бомбони.Прохладни помещения са препоръчътелни за съхранението на шоколадови изделия,далече от отоплителни уреди.
========================================================================
Няма коментари:
Публикуване на коментар