понеделник, 28 септември 2015 г.

Какви са били бикините (банските) преди 70 години!


През 40-те години на миналия век, бикините за първи път били представени пред публика.От тогава те са неотменна част на всеки летен отпуск.
  2. Френският дизайнер Луи Реард за първи път демонстрирал бикини в култовия парижки басейн „Piscine Molitor”. А названието «бикини» е произлязло от атола Бикини
Атолът Бикини (или Пикини, на английски: Bikini; на маршалски: Pikinni) е необитаван атол в Тихия океан, част от Маршаловите острови. Състои се от 23 острова, обграждащи дълбоководна лагуна с площ 594,2 кв. км.
 Между 1946 г. и 1958 г. тук са извършени 23 ядрени опити от американските въоръжени сили.Първият, който открива атола в средата на 1820-те години е руския капитан и откривател Ото Коцебу, който го кръщава атол Ешолц по името на руския учен Йохан Фридрих фон Ешолц. Атолът винаги е наричан Бикини от местното население, което на местния език означава "кокосово поле". Името е популяризирано от Съединените щати не само чрез ядрените опити, но чрез плажния костюм "бикини", кръстен на острова през 1946 г. Плажният костюм се състои от две части и е обявен дни след първия ядрен опит, извършен на атола. Представен е само няколко седмици след представянето на целия бански костюм "Атома". Новият бански костюм е рекламиран като "най-малкият плажен костюм в света" като се говори, че бикините "разделят атома"....за продължение на текста следвайте линка:
 3. В 50-те години бикините се носели вече на всички европейски плажове.
4. В 60-те изрязаните бански били писк в модата.

5. Скоро бикините станали главния символ на лятото а в Калифорния и неизменен атрибут на плажа.
6. С всяка изминала година банските ставали все „по-откровенни”.
7. В 80-те изрязаните бански съвсем неочаквано се съчетали с невероятно обемни прически.
8. Характерни дълбоки изрези и скандални деколтета се появили през 90-те
9. Сега има възможност за съчетаване на всички видове бикини, главното е да се избере фасон по фигурата,която ще го носи. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар