четвъртък, 24 септември 2015 г.

НАРОДНИ СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ГРИПA!

Топла вана с морска сол за краката:

При първите симптоми на грип,не се доверявайте веднага на таблетките!Няма нищо страшно да се започне с простите народни средства.Това са средства,които са доказали ефективността и бързината си.Най-известния начин е загряване на краката в гореща вода.Температурата при този метод на лечение е желателно да се повишава постепенно.За по добър ефект във водата се добавя морска сол няколко супени лъжици.

Дихателна гимнастика:

Сменяйте последователно,пасивни вдишвания през носа с активни издишвания през остата,като постепенно се увеличава темпото.

Лечение с червен лук:
Сока от лука, е признато средство,че убива бактериите и вирусите.Изпитано средство е вдишване над разрязана глава суров лук.При това средство е важно да се внимава да не се изгори носната лигавица.

  
Лечение с яйчни жълтъци и бира:
Необходимо е да се смесят 4 жълтъка със захар,да се разбият до пяна, добавя се 0.5 литра подгрята бира и сока от половин лимон.Получената смес се вари без да закипи, 5-7 минутиПие се по една чаша 3-4 пъти през деня.

Спиртен разтвор от евкалиптови листа:Може да се купи в аптеката или сами да си направим.  Съотношението на разтвора,който се пие  е 20-25 капки в 50гр.топла преварена вода.

 

Лечение с плодове от шипка:Намачкани плодове от шипка се заливат с гореща вода за една нощ 12 часа (примерно 5 супени лъжици шипки в един литър вода), в получената напитка се добавя мед на вкус. Това средство може да се ползва и при профилактика на заболяванията.

Лечение с прополис:Топче колкото бобено зърно се смуче докато се разтвори в устата.процедурата се повтаря през деня.Средството се ползва и профилактично.

Лечение с цвят от бреза:

20 грама цвят от бреза се залива с 0,5литра водка и се оставя да стои 28дена.Пие се по 20гр. Три пъти дневно.Използва се и за профилактика.










Няма коментари:

Публикуване на коментар