сряда, 23 септември 2015 г.

Медицина или магия-Лечение с кехлибар!

Кехлибара се нарича слънчев камък,а неговите лечебни качества са известни и се прилагат още от древността.На древногръцки кехлибара се пише: «electrum», което значи«аз защитавам».Хората проявявали интерес към този камък първо заради неговата красота,а по късно научили и за неговите лечебни и електростатически свойства.Има сведения,че за първи път кехлибара е използван за лечение на човек от известния доктор в древността Хипократ (460-377 г.до н.е.).

Бял кехлибар-




В древният Египет белия кехлибара е бил един от главните компоненти при балсамирането.Лечението с кехлибар от Египет се разпространило в Рим,Гърция а по късно благодарение на алхимиците и в Европа.
Триумфа на кехлибарната медицина бил през XVII-XVIII столетие в момента на създаване на лекарства чрез добавяне на кехлибар в тях.
Докторите дори защитавали дисертации използвайки кехлибара за лечение на кашлица,бъбречни  и белодробни заболявания.Кехлибара го стривали на прах и го добавяли във виното,в мехлеми, за спиране на инфекции.
Сега отново се спомня за древните рецепти,втриването в кожата на кехлибар,вдишване на кехлибарени пари,прилагане и апликации върху проблемни зони.
В съвременния живот,лечението с кехлибар е получило втори живот и нова популярност.Днешните лечители добавят,кехлибарен прах във мед,вино,мляко.През ХХ век от прозрачен кехлибар се произвеждат медицински посуда,които не задържат течности и пречат на хемолизата (разрушението на еритроцитите—червените кръвни телца),сега има широко приложение в системите за кръвопреливане.
В наши дни е доказано официално,че кехлибара има лечебни свойства.Добавя се в някои пасти за зъби,в козметиката и кремовете.Кехлибареното масло в съчетание с нашатъра лекува от главоболие,световъртеж и припадъци.Маслото предпазва раните от гноение и ускорява заздравяването,а добавено към масажните масла активизира централната нервна система на човека.
В опитни ръце на физиотерапевти ,кехлибара служи на здравето на човека.В медицинската литература пишат за интересни наблюдения:кехлибарът забавя растежът на раковите клетки,въстановява състава на кръвта,а също облекчава работата на сърцето,ставите и други вътрешни органи.Помага при хроническа отпадналост,безсъница,главоболие,проблеми с щитовидната жлеза и различни простудни заболявания.Силата на живата природа е в”слънчевите капки”на кехлибара,ще ви върне радостта в живота и бодростта на духа.За постигане на максималния целебен ефект се прилага натурален или полуобработен кехлибар.
 Кехлибареното масло

При травми на крайниците,при болки в ставите,за активиране при нарушение в кръвообращението,при ускоряване на обменните процеси на тялото,артрити,лечение на травми , остеохондроз, неврити, радикулити.

 Масаж посредством мек разгряващ ефект (хиперемия) въздействия на засегнатото място или ставите и облекчава болката.При простуди,бронхити се намазват устните за да се постигне  бактерициден ефект се разтриват гърдите с масло за дълбоко разгряване на тялото.

Кехлибарена пудра

Тя е мощен мощен природен бактеростатичен материал,възстанивява цвета,еластичността на кожата,създава подмладяващ ефект,защото изчезват пигментните петна и малките бръчки.
Приложение на кехлибарената киселина в народната медицина

Народната медицина смята кехлибарената киселина за основен компонент и елексир на младостта.Тя сама открива паталогиите в организма и ги отстранява. Разтворена кехлибарена киселина в спирт,облекчава тъканите и клетките в организма да я усвояват.

Кехлибарени бижута-
бижута с цени от естествен лечебен балтийски кехлибар на сайта-




Няма коментари:

Публикуване на коментар